מתכון לעוגת שוקולד חרובים טבעונית בחושה

שלחי לחברה

איך הופכים עוגת שוקולד בחושה לילדים לעוגה טבעונית ועסיסית 

אלעד הגיע מהגן עם חתיכה עוגה – עוגת תפוזים בחושה ופשוטה שהגננת הכינה עם הילדים בגן.
האמת – אני לא ככ בעניין של אפיה, כי אני אוהבת רק מתכונים פשוטים, אבל כשהגיע במייל המתכון מהגננת (בכל זאת, 2016...) - קלטתי שעלינו על סטארט אפ!
בעזרת קצת תושיה, שיפוצים ושיפצורים הפכה העוגה הלגמרי סבבה אך משעממת מהגן – עוגת תפוזים בחושה ופשוטה לילדים, לנזר הבריאה – עוגת שוקולד טבעונית, עשירה ועסיסית.
הבעיה היחידה – העוגה לא מחזיקה מעמד יותר מ 72 שעות, כי טורפים אותה, ותאמינו לי – אנחנו בודקים את זה כמעט כל שבוע, לפעמים גם פעמיים בשבוע.

ולפני שנמשיךאולי תכתבי לי?
ואשלח לך את המדריך לתזונה נכונה
שיעזור לך לאכול בריא וטעים
בקלות ומהר (:
 

איך הופכים עוגה טבעונית בחושה לעשירה ועסיסית

בקלי קלולה!
קודם כל – את רוב הקניות אנחנו עושים בניצת הדובדבן, מה שהופך את רוב החומרים פה לאורגניים – הרבה יותר בריאים, ולטעמי גם יותר עשירים.
במקום קמח רגיל אני משתמשת בקמח מלא, שיפון או כוסמין
במקום סוכר לבן נטול כל ערך תזונתי אני משתמשת בסוכר קנים
במקום שמן מזוכך שמעודד סרטן אני משתמשת בשמן זית
במקום ביצים אני שמה רסק תפוחים (רבע כוס לכל ביצה. אם את שוכחת את הכמויות - יש את החישוב על האריזה)
– וככה יוצאת לי עוגה הרבה יותר טעימה, עסיסית, בריאה, עשירה – וטבעונית!
 

המתכון להכנת עוגת שוקולד חרובים טבעונית קלה שגם ילדים אוהבים

קודם כל – לחמם את התנור. אני שמה ישר על ה 250 מעלות, ו 10 דקות אחכ, כשהילד גמר לבחוש – מורידה ל 180 מעלות.
אני כותבת את זה קודם כל כדי להזכיר - כי נכון שתמיד שוכחים לחמם את התנור? אני לפחות...
 
אני מביאה את הכמויות שהיו במתכון המקורי שהגיע מגן הילדים, אעפי שבבית אני משתמשת בתבנית גדולה, ושמה פי 1.5 (אחד וחצי) את הכמויות שפה.
עוד משהו לגבי הכמויות - אני רבע פולניה אבל לא רבע יקית, ולכן גם עם המידות אני לא עומדת עם סרגל, אלא עושה על בערך. אז בלי לחץ - זו עוגה שתמיד מצליחה (:
 
לערבב יבשים לעוגה בחושה, בתוך התבנית:
2 כוסות קמח שיפון / כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום
¾ כוס סוכר קנים
כף גדולה אבקת קקאו או חרובים – זה מה שהופך את זה לעוגת שוקולד.
אפשר לוותר על האבקה, להוסיף במקום קצת פירות, למשל, ואז יש לך עוגת פרי. אבל אני אוהבת עוגות שוקולד! (:
 
להוסיף רטובים ולבחוש:
½ כוס שמן זית
½ כוס רסק תפוחים. במתכון המקורי היה כתוב 2 ביצים, אבל היות ובעוגה טבעונית עסקינן – כל רבע כוס רסק תפוחים יכולה להחליף ביצה. לטעמי, זה הופך את העוגה להרבה יותר עסיסית ועשירה.
כוס מיץ תפוזים סחוט, או בנוסח הביתי - חצי כוס מים + חצי כוס ריבה תוצרת בית. רק תזכרי שאני כתבתי את הפטנט (-;
         
לא צריך לשמן תבנית – זו עוגה פשוטה,
והיות וזה מתכון לעוגה בחושה, אני מערבבת הכל ישר לתוך התבנית, בלי ללכלך אפילו קערה אחת.
 

טיפים שהופכים עוגה בחושה פשוטה לעוגה עשירה, עסיסית ומפנקת

טוב, אז רק מהחומרים את כבר רואה שאנחנו פה בקטע של הטעים והבריא,
כי אם כבר אני עושה עוגה – יופי של פטנט להעסיק ילדים במשך חצי שעה, אגב,
אני רוצה עוגה שאני אוהבת – שוקולד, עשירה ומושחתת (:
אבל גם טבעונית.

  • לכן אני משתמשת ברסק תפוחים במקום בביצים
  • לכן אני שמה ריבה תוצרת בית במקום מים / חלב / מיץ קנוי או אפילו מיץ תפוזים סחוט
  • ולכן אני משתמשת גם בחומרים הכי טובים שיש – קמח כוסמין אורגני, סוכר קנים, שמן זית.

חומרים שכל נטורופתית ותזונאית היו מאשרות בהתלהבות.
ועדיין זו נשארת עוגה בחושה פשוטה!
 

מה הופך את עוגת שוקולד קלה לעסיסית ועשירה ברמות

השוס האחרון שגיליתי, שמשדרג את העוגה ברמות, והופך אותה ליותר עשירה וליותר מושחתת - להוסיף שוקולד!
 
כאילו – דה!
אבל גיליתי בשוק הכרמל, מול ניצת הדובדבן, חנות ממתקים שמוכרת חפיסות שוקולד לא עטופות, באריזה של 1 קג = 10 שח. (כנראה חפיסות שנשברו, אולי כמעט פג תוקף או פג תוקף במעט. אבל זה שוקולד טוב, 62% קקאו).
יש שוקולד מריר במחיר של 10 שח לקג, שוקולד מריר עם אגוזים באותו המחיר – זה השוקולד שבו אני משתמשת, ושוקולד חלב במחיר של 15 שח לקג.
אני לוקחת איזה 3 חפיסות, ועם סכין גדולה וארוכה חותכת כל קוביה לארבע –
אני מעבירה את הסכין על כל השורה,
וכך עושה את זה שורה שורה במקום קוביה קוביה. חוסך עבודה. עוגה פשוטה –זוכרת?
 
את חתיכות השוקולד הקטנות אני מפזרת על העוגה, אחרי שכבר הכל בחוש, בתוך התבנית ומוכן לשיגור.
משום שחתיכות השוקולד כבדות יותר מהעוגה הבחושה, הן נוטות לשקוע טיפה בתוך העוגה ולהינמס בתוכה, וכך להפוך את העוגה להרבה יותר עשירה ועסיסית,
וקוביות השוקולד שנשארות קצת בחוץ הופכות את העוגה ליותר יפה (:
 

סיכום: מתכון לעוגת שוקולד חרובים קלה, בריאה וטבעונית לילדים

אז הנה, נראה לי שהוכחנו בזאת שיש דבר כזה עוגת שוקולד טבעונית שווה ברמות – עשירה, עסיסית ומפנקת!
שהיא גם עוגה בחושה פשוטה, שאפילו ילדים בגן יכולים לאפות, שלא לדבר על לחסל תוך יומיים – אבל זה בסדר, כי במילא כל החומרים מזה בריאים...
בתאבון (:

מזמינה אותך שוב לכתוב לי?
ואשלח לך את המדריך לתזונה נכונה
שיעזור לך לאכול בריא וטעים
בקלות ומהר (:

 ©מיכל רון, מרץ 2016

 

מאמרים קשורים: 
שלחי לחברה

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.

WhatsApp icon by Icons8