אוכל ליולדת אחרי הלידה: מתכון לעוגת בריאות שנותנת כוח

 

עוגת בריאות מחזקת ליולדת אחרי הלידה

בספר 'טבעי ללדת' של גילה רונאל, מירה ארצי-פדן ועלמה כהן-ורדי, הן ממליצות להכין עוגה דומה ליולדת, כי היא מכילה 'כל מה שצריך'.
 אני קצת שיפצרתי את המתכון המקורי, והפכתי את העוגה לטבעונית, קרי - ללא מוצרים מן החי, ואולי קצת יותר בריאה...   (-:
  

חומרים לעוגת בריאות

1 כוס קמח מלא
 חצי כוס סובין שיבולת שועל מעורב בנבט חיטה
 2 ביצים  (אפשר להחליף בזרעי פשתן טחונים(
2 כפות שמן
 חצי כוס חלב סויה או שקדים או מיץ תפוזים  (אפשר גם ריבה... יוצא אחלה!)
 כפית קינמון
 חצי לימון מגורר
 קערית מרק מלאה פירות יבשים חתוכים, אגוזים, שקדים וגרעינים גרוסים גס
 

 

מתכון לעוגת בריאות אוכל אחרי הלידה

 לערבב את כל החומרים יחד,
 לאפות בתבנית משומנת כעשרים דקות בחום בינוני,
 או עד שהעוגה משחימה מלמעלה ויבשה מבפנים.
 

רעיון למאפינז בריאות. מנה אישית במקום עוגה

 ואפשר גם:
 להכין מזה 'מאפינז' -
 יש לקנות תבניות כאלה מוכנות.
 ככה יוצאת 'מנה אישית' כייפית.
 
 
 ©מיכל רון, אפריל 2010

מאמרים קשורים: 

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.