מתכון פשוט לחומוס ביתי

חומוס עושים באהבה!

המתכון הבא ילמד אותך איך עושים חומוס ביתי משובח ב- 5 דקות X  4!!!
 

השריית החומוס והנבטה: 5 דקות ראשונות

לוקחים גרגרי חומוס, לא חשוב מאיזה סוג, שוטפים במים, ומשרים במים. (אני מעדיפה מים מסוננים בבריטה.)
משאירים לילה או 24 שעות.
בעקרון, כשיש קצת בועות לבנות למעלה זה מוכן, אבל גם קודם.
על חצי כוס גרגרי חומוס כדאי לשים משהו כמו 5 כוסות מים, ולבדוק מדי פעם שלא צריך עוד. לא להאמין כמה שזה גדל... הלוואי ככה על הכלכלה שלנו.
 

בישול החומוס: 5 דקות מס' 2

שופכים את המים, ושוטפים שוב.
שמים בסיר עם מים – מכסים את הגרגרים + עוד כמה סנטימטרים מים.
אם מבשלים בסיר לחץ הגרגרים יוצאים רכים.
אפשרות אחרת לרכך את הגרגרים היא להוסיף רבע כפית סודה לשתיה.
ועוד אפשרות היא לבשל רגיל, ולאכול חומוס בעל מרקם קצת גרגרי.
שמים על האש הכי הכי קטנה שיש, והולכים לראות טלביזיה, לנקות את הבית, לדבר עם חברים בטלפון, מה שרוצים.
ככה שעתיים – שלוש, עד שכל הבית וכל הבניין מריחים מחומוס, והגרגרים 'נימוחים'.
 

חומוס מוכן ברגע: 5 דקות מס' 3

אהה! כאן מגיעים לשלב המכריע.
הקונץ הנפלא בחומוס הזה זה שאפשר להכין כמות כלשהי, ואז זה יושב קפוא בפריזר, וחמש דקות לפני שבא לכם צלחת חומוס מהבילה בצלחת אתם אתם מפשירים.
זה אומר לחלק לקופסאות.
250 ג' (כמו קופסא קטנה של סלט קנוי) מספיקה לאדם. אם אתם שניים תכניסו למקפיא בקופסאות של 500 ג'.
חצי הכוס הנזכרת לעיל מספיקה לכקילו (2 X 500 ג') גרגרים למקפיא.
אפשר, גם, כמובן, לדלג על השלב הזה, ולהכין פשוט חומוס – במקום לשמור את הגרגרים בפריזר למתי שמתחשק. (-:
 

מתכון לחומוס: 5 דקות מס' 4

מוציאים את הגרגרים הקפואים מהפריזר, ושמים חזרה בסיר, ומרתיחים כמה דקות – עד שהגרגרים חמים.
ואז שמים בקערה, מוסיפים:
 
על 500 ג' גרגרי חומוס
חצי כוס טחינה גולמית (הכי שווה טחינה היונה. בטחינה משומשום מלא יש פי 10 כמות סידן – לבעלות הנטיה לאוסטיאופורוזיס שבינינו...)
שמן זית – שליש כוס בערך, אבל להוסיף לאט לאט ולראות
 
לוקחים בלנדר יד (או עם מזלג) ומועכים את הכל ביחד. (מי שרוצה אפשר גם במג'ימיקס, אבל אז זה יותר ניג'וס לנקות.)
לימון סחוט בפנים, עם ה'בשר' ממש חובה,
ואפילו קצת מלח. (למרות שלרוב אני מבשלת בלי.)
 
אפשר להוסיף גם תבלינים נוספים - חוואיג' למרק התגלה כהכי טעים, אבל אפשר גם כמון, שום, וכל שילוב אחר לרוב הולך מצויין.
 
 

סיכום: חלבון בריא וטבעוני מהצומח

להזכירכם – בצירוף לחם או פיתה מחיטה מלאה (היום אפשר כבר לקנות כמעט בכל מקום כאלה) יש לנו חלבון מלא. קרי – באותו היום לא צריך לאכול בשר.
אם תנסו כמה ימים כאלה, של חלבונים מקטניות במקום מבשר תראו איך אתם נהיים עירניים יותר ורגועים יותר.
 
נסו ותהנו...

אוקטובר 2009

מאמרים קשורים: 

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.