ארטישוק ירושלמי / תפוח אדמה ירושלמי: 4 מתכונים בריאים

פסיכולוגיה ואוכל : ארטישוק ירושלמי / תפוח אדמה ירושלמי

המומחיות שלי היא איפה שאוכל פוגש את הפסיכולוגיה.
איך להשתמש במה שאנחנו אוכלים לא רק כתרופה לגוף, אלא גם כתרופה לנפש.
במקרה הזה, תפוח אדמה ירושלמי טוב נגד חרדות, טוב לאיזון ולהרגעה,
והסוד הכי סודי – אכילת ארטישוק ירושלמי ושורשים בכלל תעזור גם למצב הפיננסי שלכם.
והוא גם טעים (:
 

מזה ארטישוק ירושלמי / תפוח אדמה ירושלמי?

ארטישוק ירושלמי נקרא גם תפוח אדמה ירושלמי, והוא ירק קצת סודי –
אולי כי אין הרבה, אולי כי לא הרבה מכירים אותו,
אולי כי הוא לא דומה לכלום, או דומה לשורש של ג'ינג'ר,
אבל באמת - מדובר במעדן מלכים שבמיטב המסורת שלנו
לוקח 5 דקות להכין.

 

ערכים תזונתיים ובריאות בארטישוק ירושלמי

מבחינת הערכים התזונתיים – ארטישוק ירושלמי הוא מקור טוב לברזל ולאשלגן.
הברזל יכול לעזור לצמחונים שבינינו להשלים חוסרים,
והאשלגן מיטיב עם מצב הרוח.
הארטישוק הירושלמי טוב למניעת צרבת ועצירות, ויכול לעזור לך לשפר את מצב הריאות שלך – בעיקר בחורף, ולהקל על נטיה לסכרת.
תפוח האדמה הירושלמי הוא נטול שומן, כך שלא צריך לדאוג לגבי הכמויות.
 

מה לעשות עם הקליפה של תפוח אדמה ירושלמי

אפשר לאכול את הארטישוק הקליפה או לקלף עם קולפן לפני הבישול.
ככל שהקליפה יותר דקה סימן שהארטישוק יותר טרי.
 

המתכון הצמחוני הכי פשוט ובריא לארטישוק ירושלמי / תפוח אדמה ירושלמי

טוב, אז סליחה על הפשטנות, אבל זה באמת פשוט, ולא יכול להיות יותר פשוט.
לקנות, לשטוף קצת - עדיף עם סקוטש, כי תכופות הוא עם קצת אדמה,
ולבשל עד שמתרכך או עד שתריחו שמוכן, בערך חצי שעה,
ובתאבון.
 

מרק ארטישוק ירושלמי / תפוח אדמה ירושלמי : 2 מתכונים קלים, פשוטים ובריאים

אין על מרק ארטישוק ירושלמי בחורף או בתחילתו – כדי לחמם את הגוף ואת הנשמה.
מרק חם של ארטישוק ירושלמי יכול לנצח בכייף דכאון קל, והוא ה comfort food האולטימטיבי לחורף (:
 

מתכון למרק ירקות עם ארטישוק ירושלמי / תפוח אדמה ירושלמי

מקרצפים את הארטישוקים, חותכים אותם ומבשלים במים, יחד עם ירקות נוספים, כמו גזר, בצל, שום, כוזברה, פטרוזיליה, בטטות, או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
כשהמרק מוכן אפשר לטחון בבלנדר יד כדי לקבל נזיד – אבל את זה אני פחות אוהבת.
אפשר 'לגנוב' רעיונות נוספים מהמתכון למרק ירקות עשיר.
 

מתכון למרק טבעוני מוקרם של תפוח אדמה ירושלמי

מבשלים את האטישוק במים.
עדיף מראש לקרצף את הארטישוקים ולחתוך אותם לחתיכות גדולות.
לכסות במים ולבשל.
כשהאטישוקים מוכנים לטחון בבלנדר יד ולתבל –
אגוז מוסקט הולך נהדר עם ארטישוק ירושלמי (:
אפשר גם 'להקרים' את המרק עי להוסיף לו קצת קרם קוקוס – ולא מי קוקוס!
המרק יהיה סמיך יותר ככל שתבשלו את הארטישוקים בפחות מים.
 

מתכון לפירה עם ארטישוק ירושלמי / תפוח אדמה ירושלמי

בדיוק כמו לעיל, אבל בסוף משאירים רק את תפוחי האדמה, ומועכים אותם באמצעות מזלג, עד שמתקבל פירה.
אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה או בטטות כדי לקבל פירה מעורב,
ואפשר להוסיף קצת קרם קוקוס כדי לתת לתוספת מרקם עשיר יותר.
 

סיכום: חורף חם, טעים ובריא עם ארטישוק ירושלמי

ושיהיה בתאבון (:
 
©מיכל רון, אוקטובר 2013

מאמרים קשורים: 

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.