עדשים כתומות הכי בקלות - דאל הודי

מרק צמחוני מהודו – חלבון בריא מהצומח

כמעט כל דרום הודו צמחונית.
כשטיילתי שם, במשך מספר חודשים לא זכיתי לראות ולו פעם אחת בתפריט בשר.
אז מאיפה החלבון?
אוה!
מהדאל.
 

תבשיל עדשים כתומות כתוספת

  • אפשר אותו כתוספת ליד האורז;
  • אפשר לערבב עם האורז;
  • אפשר להשאיר הרבה מים וזה כמו מרק מאוד סמיך;

וכו'.
 
אפשר, גם לא אורז, אלא כל דגן מלא אחר.
ואז, כמו לחם עם חומוס, או כמו מג'דרה,
זו מנת החלבון היומית שלכם,
למקרה והחלטתם לנסות טבעונות לקצת זמן –
כדי לשפר את מצבכם הבריאותי, הפיזי, הנפשי או המנטלי. 
 
כל ההקדמה הארוכה הזו מרוב שהמתכון פשוט.
 

מתכון למרק עדשים כתומות – דאל הודי

כוס עדשים כתומות – מספיק לשני אנשים רעבים כתוספת ליד דגן מלא
שמים בסיר ומוסיפים מים – על כוס עדשים 2-3 כוסות מים. שיהיו כמה ס"מ מים מעל העדשים
שמים על האש הכי קטנה שיש לכם
תוך חצי שעה זה מוכן.
 
תיבול – מה שבא. קארי או כמון וכורכום הולך הכי טוב, לטעמי. 

ספטמבר 2010

מאמרים קשורים: 

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.