חוביזה + מתכון: ניקוי רעלים עונתי חינם

חוביזה, חלמית

טוב, בדקתי את זה כבר כמה פעמים, וזה לא נדמה לי!
אין על חוביזה לניקוי רעלים!
בעברית צחה קוראים לה חלמית.

זוכרת? אחרי בית ספר, ללכת לאכול את הפירות?
ולשמוע את הסיפורים (אני, לפחות, עוד שמעתי)
על איך בירושלים הנצורה ב 48' אכלו חוביזה....
 

המעלות התזונתיות של החוביזה

אז חוביזה, מעבר לכך שהיא מלאה בויטמינים (בעיקר ויטמין A וויטמין C), מינרלים (מקור טוב מאוד לברזל ולסידן), נוגדי חימצון, כלורופיל, וסיבים תזונתיים,
היא גם מתכון מעולה ומשובח לניקוי רעלים – חינם! מהטבע (:
ולא רק לניקוי רעלים - החוביזה מעולה לריפוי ושיקום רקמת המעי ומערכת העיכול באופן כללי, ועוזרת גם לטיפול בשיעול ובבעיות עור. אם אחת הבעיות העיקריות שיוצרת אכילת מזון מעובד היא רמה גבוהה של דלקתיות בגוף (שהינה שלב ראשוני בהתפתחות בעיות חמורות יותר כמו דיכאון הנפש או סרטן בגוף), אז חוביזה מורידה את רמת הדלקתיות בגוף, ובכך תורמת, כמו שאר העלים, לניקוי רעלים מהגוף.
 

איפה מוצאים וקוטפים חוביזה

בגלל האופן שבו קוטפים חוביזה, יוצא שמדובר בירקות עליים אורגניים – תמיד!
וגם טרי טרי, בדיוק נקטף, כלומר – מכיל את מלוא כמות תוספי התזונה האפשריים,
שלא כמו הירקות שיושבים, מחכים, וחיים על המדף עד שיקנו, עד יוציאו מהמקרר, עד יכינו ועד שיאכלו.
 
איפה מוצאים חוביזה?
פשוט לקחת את המשפחה לטיולון בשבת,
או לרדת עם הילדים למטה – כמעט בכל חצר אחורית צומחת חוביזה,
ובטח ובטח שבשטחי הבר.
 
איך קוטפים?
לבוא עם שקית גדולה, ולקטוף את העלים בלבד.
האמת שעם מספריים יותר נוח, אפילו שאני שכחתי להביא,
וזהו.
 

המתכון הכי פשוט להכנת חוביזה

שוטפים את העלים.
אני משרה את כולם בקערה גדולה, ומוציאה אותם אחד אחד –
לראות שאני לא מוסיפה לתבשיל שבלולים, למשל...
בכל זאת, טבעוני, לא?
 
שמים בסיר טיפה שמן זית, קצת מחממים ומוסיפים שום,
וכשמתחיל ריח טוב מוסיפים את העלים.
כשמקפיצים עלים – זה כמו עם עלים. ממלאים את כל הסיר עוד ועוד,
עד שהוא מלא כמעט 80% כולל לדחוס,
ובסוף במקרה הטוב יצא לך שליש סיר תבשיל ):
 
משאירים על אש קטנה עם מכסה משהו כמו 10-5 דקות,
קצת בודקים ומערבבים, וכשהתבשיל נראה מוכן – בערך אחרי 5 דקות נוספות,
אז הוא מוכן (:
בתאבון (:
 

שידרוג פשוט למתכון חוביזה

את עושה לפעמים ניקוי כבד בבוקר?
אם תוסיפי את קליפת חצי הלימון שנשארה לך מניקוי הכבד לסיר,
זה יצא אפילו יותר טעים!
עדיף קליפות של 2 חצאים.
 
רוצה לקבל עוד מתכונים טבעוניים? הצטרפי לרשימת התפוצה בלינק הזה
©מיכל רון, מרץ 2016

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.