מתכון לפופקורן בסיר: ממש בקלות עם שידרוגים

מתכון פופקורן בסיר לאורחים

אני לא יודעת מתי את קוראת את זה, אבל אצלינו ימי המונדיאל.
ואפילו לא היו אלה ימי המונדיאל – חם...
בדיוק בימים כאלה, כשאין כוח לבשל, ואפילו לאכול אין כוח, אבל רעבים – יש לי 2 רעיונות שתמיד עובדים לארוחת ערב קלילה שאפשר להכין תוך 10 דקות!
אלו מתכונים קלים ומעולים גם כשבאים אורחים בהפתעה –  ותוך 10 דקות יש כיבוד (:
 

פופקורן בסיר כארוחת ערב קלילה

פופקורן הם בעצם גרגרי תירס יבשים שעברו שידרוג בסיר.
זו אחת הארוחות הזולות ביותר שניתן להעלות על הדעת, בעיקר אם מביאים בחשבון שהתירס מכיל הרבה מאוד חלבון, ולכן הוא גם משביע.
את גרגרי התירס אפשר לקנות בכל סופרמרקט. תחפשי אותם איפה שיש את כל הקטניות, ארוזים בחבילה של חצי קילו.
חצי קילו של גרגרי תירס יבשים יספיקו לכמה ארוחות ערב. כמו חומוס, כך גם עם הפופקורן – מעט מאוד חומר גלם הופך להמון אוכל.
 

איך מכינים פופקורן בסיר: הכנה ותובנות על החיים

קודם כל, שתדעי, שגם במקרה הזה, כמו בחיים – אין חכמה כבעלת נסיון. בפעם הראשונה שתכיני פופקורן בסיר כולם יטרפו, כמובן. בפעם השניה שתכיני פופקורן בסיר עלול לצאת קצת פחות טוב. הפעם השלישית תהא המשובחת מכולם. מהפעם הרביעית ואילך את מתחילה להסביר לכולם איך מכינים פופקורן בסיר, עם רעיונות מבריקים משלך.
אז:
 

איך מכינים פופקורן בסיר: שלב ראשון – שמן זית ופופקורן

דבר ראשון, כשמכינים פופקורן, שמים בסיר קצת שמן. אני שמה שמן זית, ואפשר לשדרג עם שמן קוקוס. שכבת השמן צריכה להיות די דקה – כמעט לכסות את כל הסיר כשהסיר והשמן קרים, כך שעל האש השמן ייצור שכבה דקה בתחתית.
שלב שני בהכנת פופקורן בסיר – פיזור הפופקורן בשכבה אחידה על השמן בסיר. פשוט תשפכי עד שנוצרת שכבה דקה של פופקורן בסיר – שכבה בעובי של פופקורן אחד, לא יותר!
אם הפופקורן לא מסתדר בסיר בדיוק פשוט תנערי אותו ימינה ושמאלה עד שכל גרגרי התירס מסודרים בשכבה אחידה וחד-גרגרית בסיר עם שמן הזית.
 

איך מכינים פופקורן בסיר: שלב שני – פיצוצים

בשלב הזה את מדליקה את האש ומכסה את הסיר. צריך אש בינונית – לא גדולה מדי ובטח לא קטנה.
אחרי כמה דקות יתחילו להשמע פיצוצים קטנים – סימן שהפופקורן בסיר כמעט מוכן. נותנים לפיצוצים להמשיך עד שהם נגמרים. זה לוקח בין 5 ל 10 דקות עד שהפופקורן בסיר מוכן, לפעמים קצת יותר – תלוי בגובה האש.
כשהפיצוצים נפסקים מכבים את האש ומחכים עוד טיפה – כמה דקות, והפופקורן מוכן.
 

שידרוגים להכנת פופקורן בסיר

נכון מוכרים לנו לפעמים פופקורן עם חמאה? או פופקורן מתוק?
אז השידרוג הכי גדול שמצאתי להכנת פופקורן בסיר הוא לבזוק על הפופקורן בשלב הזה, כשהוא מוכן ולפני ההגשה, קצת אבקת קארי או חוואייג' למרק.
אפשר גם פפריקה – מתוקה או חריפה, אבל זה יוצא פחות טוב, ובעצם – כל תבלין שהוא הולך מצויין.
 
רוצה לקבל עוד מתכונים ועדכונים? הצטרפי לרשימת התפוצה
©מיכל רון, יוני 2014

מאמרים קשורים: 

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.