מתכון לאורז מלא, או - איך מכינים אורז מלא

מבוא – יתרונותיו של האורז המלא

אורז מלא מוריד מאוד את החומציות בדם.לכן הוא טוב לצרבות – לטיפול ולמניעה, גם במקרים של הריון.
הוא טוב גם לחרדות, לדכאונות, לחיזוק מערכת החיסון, להרגשה כללית טובה, ועוד.
אני תמיד ממליצה לאכול 2-3 פעמים בשבוע, או יותר, אורז מלא.
 
ועוד משהו שמאוד כייף – מאוד קל להכין אותו.
 

מתכון לאורז מלא, שלב אחרי שלב

השריה של האורז המלא

אורז מלא מכיל יותר סיבים מהאורז הלבן,
ולכן כדאי 'לרכך' אותו קצת לפני הבישול –
עי כמה שעות של השריה במים.
אפשר לשטוף את האורז לפני או אחרי שמשרים אותו.
אבל אם אין זמן אפשר לקפוץ על השלב הזה.
 

בישול של אורז מלא

אחרי כמה שעות, או אפילו לילה של השריה,
שופכים את המים, שוטפים את האורז, מסננים, ושמים בסיר על אש נמוכה.
בינתיים מרתיחים מים בקומקום,
מערבבים קצת את האורז שלא ישרף וידבק,
וכשהאורז חם והמים רותחים - מוסיפים את המים לאורז.
בערך כוס וחצי מים לכל כוס אורז, כך שהאורז מכוסה טוב טוב במים, + עוד כמה סמ.
אם יוצא ששמים יותר מדי מים – פשוט להשאיר את המכסה פתוח,
ואז המים מתאדים.
 
אחרי שהוספנו את המים לאורז - מגבירים את האש ונותנים לאורז כמה דקות לרתוח,
ואז מנמיכים את האש לאש הכי קטנה שיש לכם בגז,
ומכסים, לא הרמטית.
כשהאורז מוכן מתחיל להיות בבית ריח טוב,
רואים שרוב המים כבר התאדו, ובלמעלה של האורז יש כמו חורים קטנים .
 
בשלב הזה מכבים את האש ומכסים במכסה ועליו מגבת,
וממתינים כמה דקות - 10-15 דקות זה מספיק,
והאורז מוכן!
 

סיכום: הכנת אורז מלא ומתכונים נוספים

לפעמים לוקח קצת זמן להתרגל כשעוברים מאורז לבן מאורז מלא,
אבל כבר בפעמים הראשונות אפשר להרגיש שהאורז המלא פשוט עושה טוב לגוף.
ממליצה לך לשלב בבישול האורז המלא גם פטריות, ירקות, טופו, וכד'.
למתכונים נוספים של אורז מלא
 
מאי 2012

מאמרים קשורים: 

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.