מתכון בריאות צמחוני למרק ירקות עשיר, קל ומיוחד

מתכוני מרקים - אוכל קל, טעים, בריא ומהר לחורף

חזרתי היום מקורס מדיטציה, ואין כלום בבית – הבחורים חיסלו הכל...
והאמת? גם אני לא ככ רעבה, אבל ככ בא לי משהו חם וטעים...
אז את המתכון הזה אני מקדישה לאסף, שהיה אחראי מטבח לפני שבוע, ולא ידע איך מכינים מרק ירקות (:

כל מה שטוב ובריא במרק ירקות

מה שנחמד במרק הזה הוא ש
א. אפשר להכין אותו תמיד – תלוי מה יש בבית
ב. אפשר להכין אותו כל יום, וכל פעם הוא יוצא אחרת – תלוי מה מוסיפים לו
ג. לא צריך אפילו לתבלן – הטעם של הירקות ככ טעים
ד. אפשר לוותר על מולטי ויטמין / מינרל ביום שאוכלים כזה מרק (;

מתכון למרק ירקות או מרק לקוסקוס צמחוני

אז איך מכינים מרק ירקות?
לוקחים 3 סוגי ירקות וחותכים
שמים במים ומרתיחים
מורידים את האש ומבשלים עד שהשכנים מקנאים

שידרוגים למרק ירקות / מרק לקוסקוס

להוסיף אגוזי קשיו טחונים – כדי לעבות
להוסיף אצות וואקאמה – וזה יוצא עם טעם של המזרח הרחוק
לתבלן עם קצת שמן קוקוס וקארי – והרי לכם מרק הודי
לתבלן עם קצת שמן זית וחוואייג' – והרי לכם מרק תימני (:
להוסיף שמרי בירה – ואז אפילו מי שכן שם מלח במרק יכול בלי
להוסיף לקוסקוס ששטפתם והשריתם בקצת מים, ויש לכם מרק קוסקוס מהיר
 

המתכון למרק הירקות שבתמונה

דלעת, 3 גזרים, בצל, ברוקולי, טופו ופטריות – שהוספתי בסוף, 5 דקות לפני שהורדתי מהאש.
וזהו. רק הרתחתי, הורדתי את האש, ואחרי עוד 10 דקות הוספתי את הפטריות, ו 5 דקות אחכ כיביתי את האש.

בקערה שמתי קצת אצות וואקאמה, ועליהן שפכתי את המרק.
ואז פיזרתי מעל קצת נבט חיטה וקצת שמרי בירה –
והרי התוצאות.

©מיכל רון, דצמבר 2012

מאמרים קשורים: 

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.