מתכון לתבשיל קדירה, עם טופו, פטריות, דלעת וקוקוס

שלחי לחברה

 

מתכונים לחורף ולקיץ, לילדים או למבוגרים

לפעמים בא לנו משהו פשוט וטעים,

אוכל! שאפשר להכין מהר,

ארוחה לעצמנו או לילדים.

המתכון הזה הוא בדיוק בשביל ימים כאלו.

 

טופו עם פטריות, דלעת, קוקוס וקארי

מטגנים קצת קארי בשמן. עדיף שמן קוקוס, שאינו מתקלקל בבישול

ולשמן עם הקארי מוסיפים

·        טופו – חתוך לקוביות

·        פטריות - חתוכות

·        דלעת או בטטה – חתוכה לקוביות

 

מוסיפים קצת מים כדי לאדות – בקיץ, ואז זה יוצא יותר מוקפץ

או הרבה מים בחורף – ואז יש יותר נוזלים, ומתקבל נזיד או אפילו מרק

ומבשלים.

 

כשכמעט מוכן – כשרק מתחיל להיות ריח של טעים,

מוסיפים את הקוקוס.

אפשר להוסיף גם 'ירוקים' – סלרי, פטרוזיליה או כוזברה,

עדיף אורגניים.

 

עוד 3-2 דקות, ובתיאבון (:

 

סיכום: אוכל ותחושה של בית

אני לא יודעת איך אצלכם,

אבל אצלי, כשיש אוכל מבושל – אני תמיד מרגישה בבית.

גם כייף לפתוח את המקרר ולראות שיש משהו טעים,

מוכן, מבושל, ואפילו בריא ודיאטטי.

אז שיהיה לנו חורף חם ושמח (:

 

©מיכל רון, נובמבר 2012

 

ליצירת קשר עם מיכל רון

הצטרפות לרשימת התפוצה

 

מאמרים קשורים: 
שלחי לחברה

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.

WhatsApp icon by Icons8