מתכון פשוט למרק בריאות טבעוני לחורף: מרק אפונה יבשה עם לימון פרסי וכמון

מרק אפונה יבשה וקטניות לחורף: חלבון בריא מהצומח, ברזל ואשלגן

עכשיו חורף, ובא משהו חם. משהו כמו מרק, למשל...
ברור שמרקים מחממים, מה שפחות ידוע הוא שאכילת קטניות בחורף, אף היא מחממת – לפי הרפואה הסינית. וגם חלק מהתבלינים, כדוגמת כמון (:
האפונה היא מקור בריא לחלבון, ובצירוף עם מנת אורז מלא ליד מתקבל חלבון מלא, כמו בחלבון מהחי – בבשר או בעוף, רק בלי להרוג אף אחד.
האפונה היא גם מקור צמחי ובריא לברזל – במקום חיות, ולאשלגן – שתורם לאיזון המצב הרגשי והנפשי שלנו.
וחוץ מזה – מדובר במאכל דיאטטי, ובמתכון קל ופשוט להכנה.
בקיצור: מומלץ (:

מתכון פשוט למרק אפונה יבשה טבעוני ודיאטטי

לוקחים אפונה יבשה, שמים בסיר ושוטפים.
בערך שליש כוס אפונה לכל כוס מרק.
מוסיפים מים – עדיף ביחס של 4 כוסות מים לכל כוס אפונה.
על כל כוס אפונה + 4 כוסות מים מתקבלות בערך 3-2 מנות נחמדות.
לאמא, לאבא, ולילד שלא בטוח כמה הוא יאכל, לדוגמא.
לשים על האש הכי קטנה ולהתחיל לבשל, וכדאי גם להצטייד בסבלנות.
לוקח בערך חצי שעה, וכדאי מדי פעם לבחוש. צריך לשים לב שלא יווצר גוש של אפונה בתחתית – כי הוא נוטה להשרף.
אם יש לך סיר לחץ – אולי עדיף...

שידרוג אטומי של מרק אפונה: לימון פרסי

אני לא יודעת איפה נולדו ההורים שלכם, ואורי מהשוק בכלל תימני,
אבל אצלו גיליתי את הלימונים הפרסים.
זה נראה כמו לימון קטן ושחור, ואפשר להוסיף את זה לכל תבשיל. הטעם נהדר.
כשהתבשיל מוכן פשוט מוחצים עם כף את הלימון, ואת הקליפה שנשארה אפשר לזרוק, או להשאיר בסיר.
ובנוסף ללימון, כמובן, גם כמון.

סיכום: ארוחה טבעונית עם חלבון מלא מהטבע: שילוב של קטניה/אפונה + דגן מלא

אם אתם צמחונים, טבעונים, או שסתם בא לכם על ארוחה בריאה – זו ההזדמנות!
אם תאכלו את מרק האפונה עם פרוסת לחם מקמח מלא, או עם קצת אורז מלא, תתקבל ארוחה טבעונית ממש טעימה, אגב, שמכילה חלבון מלא, כמו זה שהגוף מקבל מאכילת בשר.
ואפשר גם סתם לחמם קצת ולשתות בכוס, בתור נשנוש של בוקר חורפי, או אחהצ לפני ארוחת הערב.

בתאבון (:

©מיכל רון, ינואר 201

מאמרים קשורים: 

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.