מתכון לארוחת ערב וארוחת בוקר צמחונית טבעונית קלה וטעימה עם טחינה
שלחי לחברהמתכון קל מאוד ופשוט מאוד וזול מאוד לארוחת ערב: ארטישוקים
2 ארטישוקים – לבשל במים.
זה לוקח קצת זמן, אז כדאי לכסות טוב.
הארטישוקים מוכנים כשאפשר להכניס מזלג ל'רגל' של הארטישוק בקלות.
הכמות היא לאדם אחד. אפשר, כמובן, להזמין אורחים לערב כייף (:
טחינה או חמאת שומשום
עדיף חמאת שומשום, שזה טחינה משומשום מלא, המכילה פי 10 סידן.
אפשר כיום לקנות בחנויות טבע 500 ג' חמאת שומשום במחיר של 10 שח – כמו טחינה רגילה בשוק.
איך מכינים טחינה, ואיך לשדרג טחינה
כדי להפוך את הטחינה הגולמית לטחינה טעימה צריך להוסיף מים. לאט ומעט. ואז מערבבים. זה הופך למין עיסה חומה – מוסיפים עוד מעט מים ומערבבים. זה הופך למעין עיסה עם קורים לבנים. מוסיפים עוד מעט מים ומערבבים. זה הופך לטחינה משובחת.
להוסיף: שום ולימון.
אפשרות נוספת, שמתאימה לארוחת הבוקר, ופחות לארטישוקים, היא לקצוץ פטרוזיליה – עדיף אורגנית, הכי דק שאפשר, ולערבב אותה עם הטחינה. מעדן!
רעיון ומתכון לארוחת בוקר כייפית לבוקר שאחרי
איכשהו תמיד יוצא יותר מדי טחינה.
אז בבוקר שאחרי אפשר לקחת כמה פרוסות לחם.
לקלות אותו על מחבת, עדיף על מחבת גריל. ככה כמו שהוא. בלי כלום.
על הטוסטים שהתקבלו שמים את הטחינה המשובחת מאתמול – לאחר השידרוג.
חותכים בצד מלפפון, מפזרים עליו כמון וקצת שמן זית,
והרי לכם צלחת מזמינה וטעימה מאוד.
אין את התמונה כי אכלתי הכל, והיה ככ טעים שהחלטתי שחייבים לספר לך.
סיכום לבריאות: מה בריא בארוחת הערב ובארוחת הבוקר
כל מה שקשור לארטישוקים בריא מאוד לכבד. אם שתיתם קצת יותר מדי לאחרונה, אם אתם חלשים, אם אכלתם לא ככ בריא, או אם סתם בא לכם לעשות טובה לאחד האיברים החשובים בגוף שלכם – תאכלו ארטישוק.
הטחינה היא אחת המתנות שהטבע מציע לנו, ובהחלט אפשר לקרוא לה 'מאכל על', בעיקר לצמחונים ולטבעונים. הטחינה, ובעיקר הטחינה המלאה מכילה סידן – יותר מכל מאכל אחר, וברזל, וגם סיבים תזונתיים, חלבון, ושומן בריא.
וכאמור, את ארוחת הערב עם הארטישוקים אפשר בקלות להפוך לערב חברתי כייפי, טעים ובריא סביב השולחן או מול הטלביזיה עם סרט טוב (:
©מיכל רון, פברואר 2013