פיתה עם זעתר ומרק משאריות לחם
שלחי לחברהלמה פיתה עם זעתר
הכל מתחיל מזה שאני רבע פולניה, ופולנים לא זורקים לחם.
אולי זה נובע מכבוד פשוט לאמא אדמה, מכל הגלגולים שלי שבהם הייתי רעבה ללחם,
או מגעגועים ואהבה לסבתא שלי שהכי אהבה לחם,
אבל בשורה התחתונה – לא זורקים לחם.
אז מה עושים עם לחם ישן ועם פיתות יבשות?
מרק לחם ופיתה עם זעתר!
תרפיה לפולניות א': פיתה עם זעתר
הכי נוח לשלוח אותם לבית הספר עם פיתה,
רק שלפעמים הפיתה מתייבשת,
או שהפיתה חוזרת מיובשת, גם אם משכילה, מביה"ס.
אז מכניסים כל פיתה שהלכה לעולמה לפריזר,
ויום אחד, כשממש לא בא לך להכין ארוחת ערב,
את פשוט מכינה להם פיתה עם זעתר!
המתכון פשוט: מוציאים את שרידי הפיתות מהפריזר,
שמה בקערה המון זעתר ומוסיפים שמן זית,
ואז מורחים קצת מהתערובת על הפיתות היבשות.
לא לשים יותר מדי – כי אז זה יוצא מלוח.
אני מכינה פיתה עם זעתר על מחבת גריל.
שמים את הפיתה על הצד שעומד להימרח,
ואחרי שהוא חם או קראנצ'י מורחים עליו את הזעתר,
ומחזירים למחבת כדי לחמם את הצד השני.
זה חוסך הפשרה, זה חוסך שמן,
ויוצאים לך אחלה טוסטים כייפיים של פיתה עם זעתר.
אומרים שאפשר להכין פיתה עם זעתר גם עם פיתות לא יבשות,
אבל זה כבר לעדות אחרות (:
יש רק כמה בעיות עם המתכון הזה לפיתה עם זעתר:
הפיתות נגמרות מהר מאוד, הן אף פעם לא מספיקות,
ואם כן אז אחכ רבים מי ייקח את שאריות הפיתה עם זעתר מחר לבית הספר.
תרפיה לפולניות ב': מרק לחם משאריות לחם
אמא שלי נלקחה פעם למסעדה בפורטוגל,
וכשהיא דרשה את המתכון למרק הסבירו לה שזה מרק שרק העניים אוכלים,
כי בעיקר מה שיש בו זה שאריות לחם.
לפעמים העניים יודעים מה טוב...
הגירסא הפורטוגזית למחזור שאריות לחם כוללת המון בצל ושום, מלח ופלפל, מים ולחם.
הגירסא שלי למחזור שאריות לחם קצת יותר בריאה,
וכוללת כרוב במקום בצל ושום – שאני שומרת אותם לזמן שצריך אנטיביוטיקה,
ובלי מלח שעושה לחץ דם גבוה,
אבל עם קארי או חוויאג' שמונעים סרטן ונותנים המון טעם.
מה עושים עם שאריות לחם? מרק לחם!
מטגנים טיפה את הכרוב בשמן קוקוס עם הקארי,
מוסיפים עוד המון מים, וזורקים פנימה את שאריות הלחם.
טעים בטירוף, האמא של ה comfort food.
©מיכל רון, אוקטובר 2014