איך מכינים טפיוקה: מתכון בסיסי לקינוח טפיוקה

שלחי לחברה

טפיוקה: מתכון בסיסי לקינוח טבעוני עשיר

מתכונים צמחוניים זה לא חוכמה,
אבל מתכונים טבעוניים, מושקעים ועשירים – כן.
אז הנה אחד, כשבא לכם קינוח במקום ארוחת ערב –
בעיקר בקיץ, כשחם,
או להביא לחברים כשאתם אחראים על הקינוח,
או כשבא לכם משהו מתוק וטעים (:

ולפני שנמשיך - רוצה עוד מתכונים בריאים וקלים?
את המדריך לתזונה נכונה ולניקוי רעלים?

בלינק הזה 
 

איפה קונים טפיוקה וקרם קוקוס לקינוח טבעוני?

טפיוקה – יש לקנות בחנות טבע או בחנות סינית. 400 ג' שמספיקים למשהו כמו 30 מנות שוות.
קרם קוקוס – לקנות יחד עם הטפיוקה. שימו לב שאתם קונים קרם קוקוס – שהוא טיפה יותר יקר, ולא מי קוקוס – שהם הרבה יותר דלילים.
ממתיק – סוכר חום, מולסה, סילאן, סטיביה
 

איך מכינים טפיוקה

שמים בסיר רבע כוס טפיוקה לאדם. הייתי שמה אפילו טיפה יותר, כי מזה כייף שנשאר קצת למחר...
מוסיפים מים. בערך 3/4 כוס מים על כל רבע כוס טפיוקה. אפשר גם להוסיף מים לסיר עד שהם מכסים את הטפיוקה + 1 או 2 ס"מ מעל.
ומבשלים על אש לא גדולה. צריך לשים לב לערבב מדי פעם, כי יש לטפיוקה נטיה להדבק. הבישול די מהיר.
בעקרון מבשלים עד שהטפיוקה הופכת שקופה. בתכלס – לפעמים זה לוקח יותר מדי זמן, אז כשרוב הטפיוקה רכה ומקבלת מירקם של ג'לי אפשר פשוט לכסות את הסיר ולהשאיר אותו לעמוד מכוסה – כמו סיר אורז אחרי הבישול.
כשכיביתם את האש תוסיפו ממתיק – לפי הטעם, וקרם קוקוס - משהו כמו חצי פחית על 5 מנות.
 

מה עוד אפשר לעשות עם קרם קוקוס חוץ מאשר קינוחים וטפיוקה?

בקרם הקוקוס שנשאר אפשר להשתמש למחרת – כי בטוח יבוא לכם עוד (: או להוסיף לכל מיני תבשילים אחרים. קרם קוקוס הולך מצויין עם מתכוני טופו, עם קארי כתבלין, עם מרק עדשים כתומות - דאל, וכד'.
 

סלט פירות: קינוח טבעוני ובריא בפני עצמו, ומצויין מעל הטפיוקה

הטפיוקה עלולה להיות טיפה משעממת לבד, ולכן ממש כייף להוסיף למעלה סלט פירות.
לא חייבים ממש להשקיע – גם כמה תותים חתוכים בשביל הצבע הולכים מצויין. הרעיון הוא שיהיה עוד משהו טעים מלמעלה (:
 

סיכום: מתכון לאוכל טבעוני עשיר – יש דבר כזה!!!

הטבעונות נוטים בדרך כלל לסבול מתדמית של אוכל פשוט, בריא מאוד, אבל דל, שלא לאמר משעמם.
אז זהו, שלא!
קרם קוקוס הוא אחד הפטנטים הטבעוניים שיכול לשדרג כל תבשיל, וכמו שראינו – להפוך את הקינוח הטבעוני שלכם למשהו נחשק אפילו בהשוואה לקרמים ולמוסים החלביים למיניהם (:
בתאבון
 
מזמינה אותך שוב לכתוב לי?
ואשלח לך את המדריך לתזונה נכונה
שיעזור לך לאכול בריא וטעים
בקלות ומהר  (:

©מיכל רון, מרץ 2013

שלחי לחברה

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.

WhatsApp icon by Icons8