עדשים כתומות הכי בקלות - דאל הודי
שלחי לחברהמרק צמחוני מהודו – חלבון בריא מהצומח
כמעט כל דרום הודו צמחונית.
כשטיילתי שם, במשך מספר חודשים לא זכיתי לראות ולו פעם אחת בתפריט בשר.
אז מאיפה החלבון?
אוה!
מהדאל.
תבשיל עדשים כתומות כתוספת
- אפשר אותו כתוספת ליד האורז;
- אפשר לערבב עם האורז;
- אפשר להשאיר הרבה מים וזה כמו מרק מאוד סמיך;
וכו'.
אפשר, גם לא אורז, אלא כל דגן מלא אחר.
ואז, כמו לחם עם חומוס, או כמו מג'דרה,
זו מנת החלבון היומית שלכם,
למקרה והחלטתם לנסות טבעונות לקצת זמן –
כדי לשפר את מצבכם הבריאותי, הפיזי, הנפשי או המנטלי.
כל ההקדמה הארוכה הזו מרוב שהמתכון פשוט.
מתכון למרק עדשים כתומות – דאל הודי
כוס עדשים כתומות – מספיק לשני אנשים רעבים כתוספת ליד דגן מלא
שמים בסיר ומוסיפים מים – על כוס עדשים 2-3 כוסות מים. שיהיו כמה ס"מ מים מעל העדשים
שמים על האש הכי קטנה שיש לכם
תוך חצי שעה זה מוכן.
תיבול – מה שבא. קארי או כמון וכורכום הולך הכי טוב, לטעמי.
ספטמבר 2010