מתכון לאורז מלא עם פטריות שיטאקה ומרק מיסו
שלחי לחברהמבוא: נפלאותיו של האורז המלא
אורז מלא מוריד מאוד את החומציות בדם. לכן הוא טוב לצרבות – לטיפול ולמניעה, גם במקרים של הריון. הוא טוב גם לחרדות, לדכאונות, לחיזוק מערכת החיסון, להרגשה כללית טובה, ועוד. אני תמיד ממליצה לאכול 2-3 פעמים בשבוע, או יותר, אורז מלא.
ומה שמאוד כייף – מאוד קל להכין אותו.
פטריות שיטאקי, או פיטריות שיטאקה
הפטריות שמגיעות מהמזרח הרחוק, כדוגמת פטריות השיטאקה, משתייכות לקבוצת המאכלים שעוזרים במניעת סרטן – כמו כורכום, חמוציות, רסק עגבניות, וכד'.
הכי זול לקנות את הפטריות לפי משקל, בשוק או בחנויות טבע.
יותר נוח לקנות אותן כבר חתוכות לפיסות, אבל אם לא מצאתם אפשר גם שלמות.
הכנת אורז מלא לפני הבישול - אופציה
לוקחים את האורז – חצי כוס אורז (לא מבושל) לאדם, שוטפים ומשרים במים.
כמות המים לא משנה, חשוב להשאיר כמה סמ מעל האורז, או יותר.
אם רוצים, או אם אין זמן, אפשר גם לקפוץ על השלב הזה, ואז הבישול לוקח יותר זמן, וצריך לבשל על אש גבוהה יותר או יותר זמן.
הכנת פטריות שיטאקי לפני הבישול
אם קניתם פטריות שלמות, עכשיו הזמן לשים בקערה כמה פטריות לכל אדם, או לכל חצי כוס אורז, ואז לכסות את הפטריות במים רותחים.
הן צפות, נכון. לא להלחץ. יהיה בסדר.
הכנת אורז מלא עם פטריות שיטאקי
אחרי שהאורז עמד כמה שעות, או יותר – אין בעיה שיישאר אפילו יום, שוטפים שוב את האורז ושמים בסיר על אש נמוכה.
בינתיים מרתיחים מים בקומקום, מערבבים קצת את האורז שלא ישרף וידבק, וכשהמים רותחים מוסיפים אותם לאורז – שבינתיים הוא כבר חם.
כמויות: בערך כוס וחצי מים לכל כוס אורז, כך שהאורז מכוסה טוב טוב במים + עוד כמה סמ. מגבירים את האש ונותנים לאורז כמה דקות לרתוח.
כשהמים רותחים מוסיפים את הפטריות.
אם קניתם פטריות שיטאקי קצוצות, אז כמות שהן; ואם קניתם שלמות, אז זה הזמן לשלוף אותן מהמים הרותחים, לחתוך לחתיכות לא מדי קטנות ולא מדי גדולות, ולהוסיף לאורז.
פולי סויה ומרק מיסו
אחרי שהוספתם את הפיטריות והאורז רתח 5-10 דקות, מנמיכים את האש, לאש הכי הכי קטנה שיש לכם בגז, ומכסים, לא הרמטית.
בשלב הזה אפשר להוסיף לאורז תבלינים כדוגמת מרק מיסו - זה בא בשקית שעולה כ- 20 שח ומספיקה להרבה מאוד זמן. זה נראה כמו עיסה חומה, אבל זה ממש טעים.
אפשר גם סתם, להחזיק שקית כזו במקרר במשרד, ולהוסיף לכפית מרק כוס מים, והרי לכם אחלה מרק חם בכוס בעבודה בחורף.
מרק מיסו טוב מאוד גם לנשים, למניעת תסמונות של גיל המעבר, כי הוא מכיל פיטו-אסטרוגנים (אסטרוגנים שמקורם מן החי).
בשביל האורז שמים קצת פחות מכף מרק לאדם; כף גדושה לשני אנשים.
שמים את המרק, וזה כבר יינמס מעצמו.
איזה 5 דקות אחרי ששמנו את המרק כדאי לבוא ולערבב שוב את האורז, כדי לוודא שהכל נמס.
איך יודעים כשהאוכל מוכן?
כשבבית מתחיל להיות ריח טוב, הולכים לסיר.
כשרואים שרוב המים כבר התאדו, ומעל האורז יש כמו חורים קטנים – מכבים את האש,
מכסים במכסה, ושמים מלמעלה מגבת.
אחרי 10-15 האורז מוכן.
גם בתאבון וגם שנהיה בריאים!!!
©מיכל רון, אוקטובר 2009