פרוביוטיקה הכי בזול - מתכון מעולה לירקות כבושים חמוצים סיניים

שלחי לחברה

ירקות כבושים וחמוצים = פרוביוטיקה טבעית 

לפני שהיו קונים תוספי תזונה בחנויות טבע, היינו מקבלים אותם מהמזון. אם את עדיין מעדיפה לקנות תוספים או להוסיף אותם לחמוצים - מוזמנת ליצור קשר, ואתן לך קופון של $10 לרכישת תוספי תזונה, שגם יעלו לך ברבע מחיר מכל מקום אחר בארץ. 
אבל אם את מוכנה להשקיע רבע שעה של עבודה - אחד המקורות הטובים לחיידקי מעיים ידידותיים, המכונים 'פרוביוטיקה' הם מזונות כבושים, 'חמוצים'. בתהליך ההחמצה שמתבצע עי החיידקים הטובים משתחררת חומצה לקטית, שנותנת לירקות את טעמם החמוץ.  החומצה הלקטית שנוצרת מהתסיסה של החיידקים טובה לפלורה של המעיים.
חשוב לדעת ש'חמוצים' מפוסטרים – מקופסאות שימורים, למשל, אינם מכילים פרוביוטיקה, בגלל שכל החיידקים, גם הטובים, נהרגו בפיסטור. לכן כדאי להכין חמוצים בבית, ולא לקנות בחוץ. (:
 
 

מתכון קל ופשוט לפרוביוטיקה מירקות כבושים וחמוצים

אני יודעת שזו בושה להביא מתכון ככ קל, אבל גם ככ טעים, אז בכל זאת:
לחתוך מלפפון, גזר, כרוב, כרובית, צנון -
    תערובת מכולם, או חלק, או סוג אחד בלבד;
 להכניס לצנצנת זכוכית
 להוסיף רבע כפית מלח ים גס לכוס ירקות בערך 3 כפות מלח לצנצנת
 אפשר להוסיף גם שום, פלפל אדום חריף, פלפל אנגלי, רוזמרין וסלרי.

רעיונות נוספים ומשדרגים ברמות - 
חוואייג' תימני, שום, ופלפל אדום חריף.

מתכון קל לפרוביוטיקה מחמוצים - ירקות כבושים

בהתחלה שוטפים עם מים חמים כדי לעקר.
אחכ שמים בפנים את הכרוב וכו', ממלאים מים ממש עד המכסה, וסוגרים.
אחת ליום בערך קצת דופקים את הצנצנת על השיש - כדי לאפשר לכל הבועות לצאת, ופותחים טיפה את הצנצנת כדי לשחרר אויר, ואם צריך - להוסיף טיפה מים.
ככה יומיים - שלושה בקיץ. בחורף לוקח בערך חמישה - שישה ימים, עד שנהיה בפנים חמוצים, ואז למקרר ולאכול.

הפרוביוטיקה = החיידקים הידידותיים, שהם אלו שגורמים לירקות להחמיץ. הירקות החמוצים כבר מכילים את החיידקים הללו, וכן, לאכול אותם ככה. 

ויטמינים ותוספי תזונה בזול, עם קופון

ולמי שכן רוצה לקנות תוספי תזונה ממש בזול, עם קופון $10 הנחה - 
שייכנס לדף שלי בפייסבוק:  'ויטמינים ותוספי תזונה בזול'
לינק
למאמר שלי - תוסף תזונה פרוביוטי טוב וזול
לינק
או פשוט לכתוב לי - ומבטיחה לענות
בלינק הזה
וגם לשלוח לך במתנה
את המדריך לתזונה נכונה וניקוי רעלים ((:

 
להתראות,
© מיכל רון, אפריל 2010

** אם אהבת - אשמח אם תשתפי את המאמר
בפייסבוק, או עם חברה

מאמרים קשורים: 
שלחי לחברה

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.

WhatsApp icon by Icons8