מתכון לסלט פשוט עם מלפפונים טריים ושום ירוק
שלחי לחברהמתכון לסלט קל או ארוחת בוקר לדיאטה
טוב, האמת? אני לא בטוחה שאפשר לקרוא לזה מתכון, אבל זה ככ טעים, שלא לאמר ממכר – כבר כמה ימים אני מכינה לי כל בוקר, שהרגשתי שאני מוכרחה לשתף, ומתכון לסלט עם מלפפונים ושום ירוק נשמע כמו השם המתאים (:
שום ירוק בסלט
עכשיו (מרץ - אפריל) עונת השום הירוק – אם לא שמתם לב (:
בשווקים ובחנויות הטבע הם מופיעים פתאום – נראים כמו בצל ירוק, אבל למטה, במקום בצלצל, יש שום!
את השום הירוק אפשר לחתוך כמו בצל ירוק, ולשים באותה הקערה גם 2 מלפפונים חתוכים גס. למשל: ל 12 – חתך לאורך, רבע סיבוב ועוד חתך לאורך, חתך לרוחב בשליש המלפפון, ועוד חתך בשני שליש המלפפון.
וזה עוד לא הסוף -
מתכון לסלט עם נוגדי חימצון בשפע: סומק וכמון
בזמנו עיינתי ברשימת המזונות נוגדי החימצון, והתפלאתי מאוד למצוא במקום מאוד גבוה את התבלין סומק. צבעו של הסומק ארגמן כהה, והוא גרוס גס. טעמו חמצמץ מעט, והוא הולך מצויין על המלפפונים, יחד עם כמון.
אפשר, אגב, לשים גם רק כמון למי שאין סומק בבית, אבל זו הזדמנות להוסיף לסלט היומי מנה גדושה של נוגדי חימצון, אז למה לא?
מתכון לסלט עם אומגה 3
אפשר כבר לנצל את ההזדמנות כדי להפוך את הסלט הפשוט למקור היומי שלנו של אומגה 3. איך? פשוט - על המלפפונים והשום הירוק, בנוסף לכמון ולסומק נזליף קצת שמן זרעי פשתן – שקונים בחנויות טבע, ושצריך לשמור בקרור.
כף של שמן זרעי פשתן = 1 גרם טבעוני של אומגה 3, שתומכת במערכת החיסון ובמערכת העצבים שלך. הגוף שלך כבר יגיד לך תודה (:
אפשרות אחרת, אם אין לכם שמן זרעי פשתן במקרר, היא להוסיף לסלט שמן זית.
סיכום: מתכון לסלט ממש בריא!
בזמן שלקח לך לקרוא את המתכון לסלט הזה, עם כל הדברים הטובים שיש בו, כבר יכולת להכין אותו, ואפילו לאכול אותו (:
שיהיה בתאבון ולבריאות
מוזמנת להצטרף לרשימה שלנו, ולקבל מאמרים נוספים
©מיכל רון, מרץ 2013