מתכון לאורז מלא עם כורכום וצימוקים
שלחי לחברה
נפלאותיו של האורז המלא
אורז מלא מוריד מאוד את החומציות בדם.
לכן הוא טוב לצרבות – לטיפול ולמניעה, גם במקרים של הריון.
הוא טוב גם לחרדות, לדכאונות, לחיזוק מערכת החיסון, להרגשה כללית טובה, ועוד.
אני תמיד ממליצה לאכול 2-3 פעמים בשבוע, או יותר, אורז מלא.
ומה שמאוד כייף – מאוד קל להכין אותו.
לפני שמכינים אורז מלא - אופציה
לוקחים אורז – חצי כוס אורז (לא מבושל) לאדם, שוטפים ומשרים במים –
לא חשוב כמה מים, 2-3 סמ מעל האורז, או יותר.
אם רוצים, או אם אין זמן, אפשר גם לקפוץ על השלב הזה.
המתכון: אורז מלא עם כורכום וצימוקים
אחרי כמה שעות, או יותר – אין בעיה שיישאר אפילו יום, שוטפים שוב את האורז,
ושמים בסיר על אש נמוכה.
בינתיים מרתיחים מים בקומקום, מערבבים קצת את האורז שלא ישרף וידבק,
וכשהמים רותחים מוסיפים אותם לאורז – שבינתיים הוא כבר חם.
יש להוסיף בערך כוס וחצי מים לכל כוס אורז, כך שהאורז מכוסה טוב טוב במים, + עוד כמה סמ. אפילו אם שמים יותר מדי מים ממש לא נורא – תמיד אפשר לתת לאורז להתבשל עוד קצת עם מכסה פתוח.
מבשלים על אש גבוהה ונותנים לאורז כמה דקות לרתוח.
מנפלאות הכורכום: נוגד חימצון ומונע סרטן
בינתיים מוסיפים לסיר:
כף כורכום לאדם. קרי – אם זה רק לכם אז כף; אם זה 2 אנשים – 2 כפות. גם לשלושה וגם לארבעה אנשים זה 3 כפות – בכל זאת, יש גבול.
את הכורכום אפשר להחליף בקארי הודי, או בחוואיג' תימני. יוצא אפילו יותר טעים.
צימוקים – בכייף. בערך חופן לאדם.
קצת פלפל שחור
הכורכום מאוד מאוד בריא!!! הוא אחד מנוגדי החימצון החזקים בטבע (אנטי-אוקסידנטים), וצריכה יומיומית של כורכום עוזרת במניעה של סרטן.
המשך המתכון
אחרי כמה דקות (5-10) של רתיחה, ולאחר שהוספת תבלינים וצימוקים, מנמיכים את האש, לאש הכי הכי קטנה שיש לכם בגז, ומכסים - לא הרמטית.
ואז הולכים לעשות משהו אחר.
אורז צהוב עם כורכום וצימוקים – מוכן!
כשבבית מתחיל להיות ריח טוב, הולכים לסיר.
כשרואים שרוב המים כבר התאדו, ומלמעלה של האורז יש כמו חורים קטנים –
מכבים את האש, מכסים. הפעם אפשר כן הרמטית, ושמים מלמעלה מגבת.
ממתינים 10-15 דקות, והאורז מוכן.
נכון פשוט?
בתאבון!!!
© מיכל רון, אוקטובר 2009