מתכון לגרנולה: פתרון טבעוני לעצירות
שלחי לחברהחומרים לגרנולה
400 ג' קוואקר מלא, טחון גס
100 ג' שקדים
100 ג' גרעיני חמניה
100 ג' גרעיני דלעת
רבע כוס שמן (עדיף שמן זית)
רבע כוס סילאן (דבש תמרים)
הכנת גרנולה
לחמם תנור ל- 150 מעלות
לשים את כל החומרים בתבנית
טיפ: אם מודדים את השמן בכוס, ולא 'לפי העין', ואז משתמשים באותה הכוס למדידת הסילאן – הסילאן לא נדבק לכוס
לערבב
לשים בתבנית שטוחה גדולה
להכניס לתנור
אחרי רבע שעה בערך לערבב את הכל שוב בתנור
אחרי רבע שעה נוספת לערבב שוב ולכבות את התנור
לאחר הקליה
100 ג' צימוקים – להוסיף אחרי הקליה בתנור, כשהגרנולה מוכנה
לא להשתולל מהריח...
אם תתנו קצת לשכנים הם לא ככ יקנאו (-;
תוספות לגרנולה
אפשר, כמובן, להוסיף כל מה שרוצים לקוואקר,
לדוגמא – תפוחים מיובשים וקינמון, פירות יבשים שונים, וכד'