מתכון טבעוני: חלה מתוקה מקמח כוסמין

חלה טבעונית לשבת

מי אמר שטבעוניות לא נהנות בשבת???
כשראיתי את התמונה של המתכון הזה
היה לי קשה להאמין שמדובר בחלה בריאה –
מתוקה, מקמח כוסמין, וטבעונית!!!
 
שלחתי את אמא לבדוק את המתכון,
ולא נשאר שום שריד מחלה ענקית.
 
בשבוע שאחרי גם אחותי כבר קיבלה
חלה מתוקה לשבת, מקמח כוסמין,
שאפילו בעלה הטבעוני זלל.

התמונה המקורית של החלה מימין למעלה!!!
 
אז הנה המתכון:
 

מצרכים לחלה מתוקה מקמח כוסמין

מצרכים ל 2 חלות גדולות או 3 בינוניות

1 ק"ג קמח כוסמין לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סילאן או סוכר קנים אורגני
1 כף מלח
2.5 כוסות מים
1/2 כוס שמן זית
 

מתכון לחלה מתוקה מקמח כוסמין

אופן ההכנה:
לתוך קערת המיקסר שמים את הקמח והשמרים
ומערבבים ידני מעט – כדי שהשמרים יתפזרו בתוך הקמח.
 
עושים גומה בקמח, ולתוכה שופכים את המים, הסוכר והשמן,
ומתחילים ללוש במהירות איטית עד שמתחיל להתאחד.
 
לשים לב – אם משתמשים בסילאן זה צובע קצת את החלה.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ 5 דקות.

מוציאים את הבצק לקערה משומנת,
מפזרים מעל מעט קמח, מכסים במגבת לחה,
ומשהים את החלה עד להכפלת הנפח -
בסביבות 45 דקות, תלוי במזג אוויר.

מחלקים את הבצק ל2 או 3 חלקים, תלוי בגודל החלה שרוצים,
וכל חלק מחלקים ל 3.
מגלגלים כל חלק לגליל, ומכל 3 גלילים קולעים צמה רופפת.

להניח על תבנית עם נייר אפייה,
לשים לב שיש מספיק מקום בין החלות –
על מנת שיוכלו לתפוח ולא ידבקו אחת לשניה.

מתפיחים בעוד כ 50ֵ% מהגודל המקורי שעיצבנו.
מברישים מעל מעט שמן זית מעורבב עם מעט סילאן למתיקות וצבע.

אופים ב 180 מעלות כ 25 דקות ובודקים את החלות,
ואם הן נראות מספיק אפויות מוציאים ומצננים על רשת מחוץ לתנור.

יוצא כמו חלה מתוקה לשבת מהסופר !!
התמונה בצד
 
רוצה שאשלח לך את המדריך לתזונה נכונה לכל המשפחה?
כתבי או מלאי פרטים בלינק הזה
©מיכל רון, ספטמבר 2020 
 

מאמרים קשורים: 

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.