מתכון לאורז מלא עם עשבי תיבול

 
הכנת אורז מלא
במאמר אחר פרטתי איך להכין אורז מלא.
בעקרון, יש להשרות את האורז במשך כמה שעות,
ואז לשים אותו בסיר להתחמם, וכשהאורז חם להוסיף לו מים רותחים -
בערך כוס וחצי מים לכל כוס אורז, כך שהאורז מכוסה טוב טוב במים, + עוד כמה סמ.
אז מגבירים את האש ונותנים לאורז כמה דקות לרתוח
 
אורז מלא עם עשבי תיבול
כשהאורז מתבשל עם המים מוסיפים לסיר:
קצת רוזמרין - בין חצי כפית לכפית של תבלין יבש, או ענף באורך של כמה סנטימטרים שקטפתם
אורגנו ו/או בזיליקום - בין חצי כפית לכפית של תבלין יבש, או חופן עלים טריים
נענע!!! - משדרג כל מאכל! למדתי את זה אצל הכורדים במזרח טורקיה. אפשר להוסיף אפילו כמה כפיות
תרד – מסתבר שיש לקנות תרד מיובש כמו תבלין. אפשר גם להוסיף חופן עלים טריים
 
איפה מוצאים / קונים עשבי תיבול
את כל עשבי התיבול אפשר לקנות בסופר או יבשים, איפה שהתבלינים;
או לקטוף;  
או לקנות טריים.
רוזמרין, למשל, גדל בר בהרבה מקומות, אפילו בעיר,
נענע מומלץ מאוד לשתול בגינה, מתחת לצינור המזגן של השכן,
ובזיליקום גדל נפלא בעציץ. כשהוא מתחיל לפרוח צריך לגזור את התפרחות, ואפשר לעשות גם מהן חליטה, זה ממש טעים, ומעולה לבלוטת התריס.
 
 
סוף המתכון
עד שגמרתם לקרוא את כל זה – אחרי כמה דקות של רתיחה,
מנמיכים את האש, לאש הכי הכי קטנה שיש לכם בגז,
ומכסים, לא הרמטית.
ואז הולכים לעשות משהו אחר.
 
כשבבית מתחיל להיות ריח טוב, הולכים לסיר.
כשרואים שרוב המים כבר התאדו, ומלמעלה של האורז יש כמו חורים קטנים –
 
מכבים את האש,
מכסים. הפעם אפשר כן הרמטית,
ושמים מלמעלה מגבת.
 
אז הולכים בעיגולים סביב האורז, ומחכים שתעבורנה כמה דקות.
10-15 דקות זה מספיק.
אז כבר אפשר לאכול, אבל זה רותח.
מותר גם לחכות לאחרים שיבואו.
 
בתאבון!!!
 
אוקטובר 2009

מאמרים קשורים: 

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.